Bamse.jpg

Formandens beretning 2021

I forbindelse med den ordinær generalforsamling i Svovlstikkerne, som blev afholdt den 31. maj 2021.

Covid 19 & 2020. Disse ord kan nok få det til at give uro i tankerne i de fleste bestyrelser – herunder bestemt også Svovlstikkerne.

Alligevel kan det afsløres, at Svovlstikkerne kom ud med skindet på næsen i 2020 (og mere til), og fik opfyldt alle de ønsker om julepakker som vores samarbejdspartnere bad os om – 510 stk. til julen 2020 og samlet 4627 julepakker igennem vores 11 års uddelinger.

Selve pakning var en mærkelig oplevelse, med strenge restriktioner, masser af afstand og sprit – og ja, desværre var det håndsprit.
Men restriktionerne betød at ingen blev smittet under pakningen, så tak for jeres tålmodighed til dem der hjalp i disse dage

Varesponsorer
Antallet af varesponsorater ligger nogenlunde ens, og vi styrker i år indsatsen med at finde flere varesponsorer, således vi kan hjælpe andre steder om muligt.

Vi har nogle meget trofaste varesponsorer i eksempelvis Castus, Fredsted Te & kaffe igennem Kvickly – og nu er Tordenskjold tændstikker også kommet tilbage med grats tændstikker og et årligt sponsorat på 10.000 kr.

Nogle firmaer ønsker forsat at være anonyme – men alle skal have en STOR tak for denne kæmpe hjælp!

En julepakke kostede Svovlstikkerne 561 kroner i 2020 – et beløb der ville være væsentlig større såfremt vi ikke fik disse donationer.

Årets pakke – nummer 4627!
På opfordring var pakkerne i 2020 gjort lettere, da vi får at vide de er for tunge til modtagerne. Derfor var bl.a. sukker, appelsiner og æbler taget bort., men Holsted Kirke beretter forsat om udfordringer med vægten, så vi arbejder på endnu en løsning.

Poserne vi normalt pakker i, var fra Biltema, men disse var udgået! En kær ven af Svovlstikkerne satte himmel og hav i bevægelse, og vupti – så stod Jysk i Tårnby klar som sponsor. Poserne fra Jysk har en bedre størrelse, men var desværre ikke lige så holdbare – så også har arbejder vi på en anden løsning.

Samarbejde med andre organisationer
Koordineringen med de andre uddelere af Julehjælp er fortsat også høj prioritet, men vi oplever desværre at største delen af de store landsdækkende organisationer IKKE ønsker at koordinere hvem der modtager Julehjælp!

Som formand er mine tanker, at det skyldes julehjælp er blevet en ”forretning” for dem, altså jo flere de skal hjælpe, des større synlighed og flere ”klagesange” i medierne om hvor mange der søger hjælp.

Staten og fonde sender så flere penge til dem, som de så kan benytte internt i deres organisation, bl.a. til ansatte.

Derfor en KÆMPE tak til de organisationer der VIL være med til at koordinere – der blev fjernet rigtig mange dubletter igen i 2020.

Fordi Svovlstikkerne ikke skal lave 650 julepakker i 2020 grundet ovenstående koordinering, så blev vores resultat for 2020 faktisk rigtig fint – og bestyrelsen har derfor i februar 2021 lavet 2 andre store donationer, som er kommet bl.a. de anbragte børn på Elvergården til gode – samt støttet op om Home-Start, en anden organisation der hjælper familier der har en svær hverdag.

Svovlstikkerne fortsætter naturligvis fortsat med gaver til børnene på Elvergården til jul & fødselsdag, da børnenes gaver jo ellers er på offentligt budget, med samlet 600 kr. om året per barn til begge gaver.

Dette beløb dobler Svovlstikkerne op og et nyt sponsorat med Bilka betyder samtidig, at hvert barn får endnu en fødselsdagsgave på 500 kroner.

Aktiviteter – herunder fremadrettede
Afholdte arrangementer i 2020 blev meget beskedent, dog med et brag af en John Mogensen koncert før verden gik af lave.

Ellers er de store arrangementer udskudt, så der venter et spændende efterår 2021, hvor du kan møde Fangekoret, komme til spinning, og opleve Kurt Ravn.

Status medlemmer
Mange medlemmer er heldigvis vendt tilbage efter vores flirt med klubmodul – og vi har igen rundet 400 privat medlemmer, hvor vi i 2021 har sat os målet 500.

På firmasiden er der rundet 80 medlemmer – hvor målet for 2021 er 100.

Ligningsloven
Bestyrelsen har valgt ikke at ansøge om godkendelse til ligningslovens §8 i 2020 & 2021
Den primære årsag til vi ikke søger er det er forholdsvis tungt administrativt - sekundært at vi skal finde 100 personer/virksomheder der hver vil donere 200 kr. årligt.

Fordelene ved §8 er Svovlstikkerne kan modtage momsrefusion, modtage arv, vi kan lave indsamlinger på FB og folk kan trække deres donation fra i skat.

Vi forventer at ansøge igen i 2022.

Status SOME
Vores sociale medier kører rigtig fint, med flere og flere følgere.

Facebook: 3010
Linkedin: 500
Instagram: 158
Nyhedsbrev: 325

Organisation
Den gordiske knude i vel enhver frivillig & ulønnet forening er at administration tager gevaldig megen tid – men jo desværre også er nødvendig.

Bestyrelsen har derfor endnu engang besluttet sig for at få fastlagt processer, skrevet hvidbøger der kan lette arbejdet, samt knytte dem som ønsker at være frivillig i Svovlstikkerne tættere på bestyrelsen, med uddelegering af specifikke opgaver.

Det skal være et event udvalg der har det fulde ansvar fra ide, til gennemførsel og regnskab!

Der skal være en gruppe der hjælper med at finde varesponsorer og koordinere indkøb/udlevering.

Der skal være gruppe der varetager firma medlemskaber eller styrer vores frivillige.

Det handler ikke om at bestyrelsen fralægger sig ansvaret – men der er behov for flere der kan og vil hjælpe med at løfte tungere opgaver.

Vi er på vej – men ting tager tid!

Tak til alle jer der løfter for os!

 

Med dette ord – TAK – afslutter jeg formandens beretning 2021.

Kærlig hilsen
Christian Dreist / Formand

Om os

Svolvstikkerne er en lille hjælpeorganisation af frivillige, som prøver at gøre julen lidt bedre.